Yeni Dijital Pazarlama Eğitimi Artık Ekva’da

Size özel EN EKVA Kampanyalar

Gün
Saat
Dakika
Saniye

GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI SONLANMIŞTIR İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ!

2024’te Amazon Satıcı Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Amazon büyümeye devam ederken, bu platformda satış yaparak bir e-ticaret işi kurma fırsatları da artıyor. 2023 yılında tüketicilerin %63’ü alışveriş aramalarına Amazon’da başladı. Düşük fiyatlar, ücretsiz veya düşük maliyetli kargo ve kolaylık gibi nedenlerle çevrimiçi alışverişi mağazadan yapmaya tercih ettiler. Tüketicilerin yarısından fazlası haftada bir veya daha sık Amazon’da alışveriş yaptı ve yılın sonuna doğru %67’si tatil hediyeleri için Amazon’u tercih etti.

Bu trendler, 2024 yılında e-ticaret girişimcileri için büyük potansiyel olduğunu gösteriyor. Ancak Amazon’un sunduğu bu büyük fırsattan yararlanmak istiyorsanız, öncelikle Amazon satıcı kayıt sürecini tamamlamanız gerekiyor.

Amazon satıcı hesabınızı doğrulayıp başarılı bir iş kurma şansınızı artırmak için güncellenmiş Amazon satıcı kayıt sürecini adım adım ele alacağız.

Amazon’da satış yapmayı öğrenmek mi istiyorsunuz? Tam kılavuzumuzu inceleyin.

Amazon İşletmesine Nasıl Başlanır?

Amazon’un güzel yanı, iş kurmanın tek bir yolu olmamasıdır. Seçeceğiniz iş modelinden satmayı planladığınız ürünlere kadar, platformda başarılı olmanın birçok yolu vardır.

Ancak, iş modeliniz ve ürününüz ne olursa olsun, Amazon’da işe başlamak için atmanız gereken adımlar aynıdır.

1. Hangi İş Modelini Kullanacağınıza Karar Verin

  • Özel Marka: Özel marka, bir perakendecinin hâlihazırda üretilmekte olan bir ürünü kendi markası altında yeniden adlandırma sürecidir.
  • Toptan Satış: Toptan satış, indirimli veya düşük maliyetli ürünleri toplu olarak satın alıp, perakende olarak satma işlemidir.
  • Online ve/veya Mağaza Arbitracı: Arbitrac, fiziksel mağazalardan veya e-ticaret sitelerinden düşük maliyetli veya indirimli ürünler bulup bunları çevrimiçi olarak yeniden satma yöntemidir.
  • Dropshipping: Dropshipping, Amazon satıcısının kendi ürün stokunu tutmadığı, müşterilerinin siparişlerini doğrudan üreticiye veya tedarikçiye ilettiği bir iş modelidir.
  • El Yapımı: Amazon’un el yapımı satıcıları, kendi ürettikleri ürünleri (“el yapımı”) Amazon’da satmaktadır. Örneğin, takı, aksesuarlar, ev dekoru gibi ürünler.

2. Hangi Kargo Yöntemini Kullanacağınıza Karar Verin

  • Amazon Tarafından Karşılama (FBA): Bu yöntem, Amazon’un ürünlerinizi kendi depolarında sakladığı, siparişleri paketleyip gönderdiği bir hizmettir.
  • Satıcı Tarafından Karşılama (FBM): Bu yöntem, ürünlerin siparişlerini sizin kendinizin kargoladığı bir hizmettir.

Her iki yöntemin de avantajları ve dezavantajları vardır, bu yüzden hangisinin işiniz için en uygun olduğunu dikkatlice değerlendirmeniz gerekir. İsterseniz her iki yöntemi birden de kullanabilirsiniz.

3. Satmayı Planladığınız Ürünü Belirleyin

Bir ürününüz varsa hazır olabilirsiniz, ancak yine de ürününüzün Amazon’da yeterince talep göreceğini doğrulamanız önemlidir.

Talep gören ama rekabetin az olduğu ürünleri bulmanıza yardımcı olmak için Amazon üçüncü parti yazılımları kullanabilirsiniz.

Amazon Satıcı Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Amazon’da ne satacağınıza karar verdikten sonra, Amazon satıcı kayıt sürecinden geçmeniz gerekir ve bu süreç oldukça basittir.

https://sell.amazon.com adresine gidin.

    “Daha fazla bilgi edinin” düğmesine tıklayın. Ardından bilgilerinizi doldurun. Başvurunuza göre, işletmeniz bir Amazon hesap temsilcisine uygun olabilir. Bir iş web siteniz yoksa, bu alana “Amazon.com” yazabilirsiniz. Bilgilerinizi gönderdiğinizde bir onay ekranına yönlendirileceksiniz.

      Amazon’dan bir e-posta bekleyin veya hemen kaydolun. Bu adımda, bir Amazon hesap temsilcisinden e-posta bekleyebilir veya hemen kaydolabilirsiniz. Başlamaya istekli olduğunuzu varsayıyoruz, bu yüzden “Kaydol” düğmesine tıklayın!

        Profesyonel Amazon satıcı hesabı için kaydolduğunuzda, ilk ay için 39.99 $ ücret alınacaktır. Aktif listeniz olmadığı aylarda bu ücret alınmaz. Bir ürünü satışa sunduğunuzda, yeniden bu ücret tahsil edilir. Hesabınızı bireysel satıcı hesabına düşürebilirsiniz.

        E-posta Adresinizi Girin ve ‘Yeni Hesap Oluştur’u Seçin

        Size uygun olan satıcı planını seçtikten sonra, e-posta adresinizi ve satıcı hesabınız için oluşturduğunuz şifreyi girmenizi isteyen bir pencere açılacaktır. İşlemi tamamladığınızda, “Amazon hesabınızı oluşturun” düğmesine tıklayın.

        Bu sizi e-posta doğrulama ekranına yönlendirecek. Amazon, girdiğiniz e-posta adresini doğrulamak için bir doğrulama kodu gönderecek. Doğru kodu girdiğinizde, otomatik olarak bir sonraki ekrana yönlendirilirsiniz.

        Amazon size kayıt işleminizi tamamlamak için neler gerektiğini bildirecektir:

        • Geçerli hükümet tarafından verilmiş kimlik veya pasaport
        • Güncel banka hesap ekstresi veya kredi kartı ekstresi
        • Ödeme yapılabilecek bir kredi kartı
        • Mobil telefon

        ‘İşletme Konumu’ ve ‘İşletme Türü’nü Seçin

        Bir sonraki adımda Amazon sizden şu bilgileri isteyecek:

        • İşletme konumu: İşletmenizin bulunduğu ülke. Bu bilgi önemlidir, çünkü Amazon bunu doğrulayacaktır.
        • İşletme türü: İşletme türünüzü şu seçenekler arasından seçebileceksiniz (çoğu kişi “Özel mülkiyete sahip” kategorisine girer):
        • Devlet işletmesi
        • Kamuya ait işletme
        • Özel mülkiyete sahip işletme
        • Hayır kurumu
        • Hiçbiri, bireysel olarak çalışıyorum

        Henüz bir işletme kurmadıysanız, “Hiçbiri, bireysel olarak çalışıyorum” seçeneğini seçin. Bunu seçtiğinizde Amazon sizden tam adınızı isteyecektir.

        Tam adınızı girin ve ardından “Kabul et ve devam et” düğmesine tıklayın.

        Kişisel Bilgilerinizi Girin

        Amazon’a bir dizi kişisel bilgi vermeniz gerekecek. Bu, kimlik bilgilerinizi (pasaport numaranız veya sürücü belgeniz gibi) içerir. Bir sonraki adıma geçebilmek için telefon numaranızı bir mesaj veya arama yoluyla doğrulamanız gerekecek. Amazon’dan aldığınız PIN kodunu girdiğinizde, numaranız doğrulanmış olur.

        Tüm bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun ve ardından “İleri” butonuna tıklayın.

        Fatura Bilgilerinizi Girin

        Sonraki adımda Amazon’a fatura bilgilerinizi sağlamanız gerekecek. Bu, geçerli bir banka hesap numarası ve geçerli bir kredi kartı numarasını içerir.

        Ürün(ler)iniz ve Amazon Mağazanız İçin Bilgileri Ekleyin

        Kredi kartı bilgilerinizin doğrulanmasından sonra, Amazon mağazanız ve satmayı planladığınız ürünlerle ilgili bazı soruları yanıtlamanız istenecektir.

        • Amazon mağazanızın adı (bunu daha sonra değiştirebilirsiniz)
        • Ürün(ler)iniz için barkodlarınız olup olmadığı (emin değilseniz “Evet” tıklayın)
        • Çeşitlilik sertifikalarınız olup olmadığı
        • Satacağınız ürünlerin üreticisi veya marka sahibi olup olmadığınız

        Bu soruların cevaplarını verdikten sonra “İleri” butonuna tıklayın.

        9. Kimlik Doğrulama

        Kimlik doğrulama adımında, kimlik belgelerinizi (ehliyet veya pasaport) ve banka ekstresi gibi belgeleri yüklemeniz gerekecek.

        Belgelerinizi yükledikten sonra “Gönder” butonuna tıklayın.

        Tüm belgelerinizi gönderdikten sonra, bir Amazon temsilcisi ile video görüşmesi yaparak kimlik doğrulamanızı tamamlamanız gerekecek. Tüm belgelerinizi ve kişisel bilgilerinizi doğrulamak için bu görüşme yapılır. Bu aşama sürecin bir parçası olduğu için, bir an önce yapmanızı öneririz.

        Kimliğiniz ve işletme bilgileriniz doğrulandıktan sonra, satışa başlamak için tek yapmanız gereken https://sellercentral.amazon.com adresine giriş yapmak olacaktır.

        Bu da sizin satıcı hesabı ana ekranınız olacaktır (şimdilik satış olmadan tabii).

        Amazon’da Satış Yapmanın Maliyeti Ne Kadardır?

        Amazon’da satış yapmaya başlamanın harika yanı, bunu herhangi bir para harcamadan yapabilmenizdir.

        Ancak, özel marka iş modeli kullanmayı planlıyorsanız, satış yapmadan önce envanterinizi satın almak için maliyetler olacaktır. Ancak düşündüğünüz kadar pahalı olmayabilir. 3.500 Amazon satıcısıyla yapılan bir ankete göre, satıcıların %16’sı işlerine 500 doların altında bir yatırımla başlamıştır. Ancak, ortalama başlangıç maliyeti 3.836 dolar olarak bildirilmiştir.

        Amazon Ücretleri Nelerdir?

        Amazon satıcısı olarak ödemeniz gerekebilecek birkaç ücret şunlardır:

        • Amazon yönlendirme ücretleri: Amazon’un platformda satış yapmanız karşılığında aldığı komisyondur. Kategoriye göre değişir, ancak %12-40 arasında değişir. Çoğu ürün için %15 yönlendirme ücreti uygulanır.
        • Bireysel satıcı ücreti: Her satış başına 0.99 dolarlık sabit bir ücrettir. Sadece bireysel satıcı hesabını seçtiyseniz bu ücreti ödersiniz.
        • FBA ücretleri: Amazon’un FBA programını kullanıyorsanız, kargo ve işleme maliyetlerini karşılamanız gerekir.

        Amazon Satıcı Hesabı Oluşturmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

        İşte Amazon’da satışla ilgili bilmeniz gereken birkaç temel bilgi:

        Amazon’un En Çok Satanlar Sıralaması (BSR)

        Amazon, tüm ürünleri En Çok Satanlar Sıralaması (BSR) ile düzenler; bir ürün ne kadar popülerse (ve ne kadar çok satış yapıyorsa) BSR sıralaması o kadar yüksek olur.

        Amazon Prime’da Satış Yapmak

        Amazon’un FBA programını kullanıyorsanız ve yeterli stoğunuz varsa, ürünleriniz Amazon Prime için uygun hale gelir. Prime’da satış yapmak, Amazon’da başarılı olmanın anahtarıdır çünkü ürünleriniz 2-3 gün içinde müşterilere ulaştırılır.

        Prime etiketi, ürünlerinizi satma şansınızı artırır, çünkü müşteriler hızlı kargoya bayılır.

        Yeni Amazon Satıcıları İçin Eğitim

        Eğer bu süreçlerle uğraş istemiyorsanız Ekva birebir danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

        Bu kitap seni e-ticaret markanı kurmanda yardımcı olacak.

        Sıfırdan E-Ticaret Markanı Kur

        KENDİ MARKANI YARAT

        E-ticaret dünyasına adım atmak isteyen girişimcilere yönelik kapsamlı bir kaynaktır. Bu rehber, temel adımlardan ileri stratejilere kadar geniş bir yelpazede bilgi sunar.

        Nasıl Başlayabilirim?

        E-Ticarete başlamak istiyor ancak nereden başlayacağınız konusunda fikir sahibi değilseniz, telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.

        Aradığınızı bulamadınız mı ?